معرفی انواع سوهان خوراکی:

سوهان یکی از انواع شیرینی‌های سنتی و ملی ما می‌باشد. این شیرینی یا حلوا به طور ویژه در در شهرهای اصفهان و قم تولید شده و نام آن با این شهرها گره خورده و به عنوان خاص‌ترین و معروف‌ترین سوهان در ایران زبانزد می‌باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا انواع سوهان را با هم بررسی کنیم. سوهان‌ها تنوع زیادی دارند و اینجا چند مورد از آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

سوهان کنجدی

سوهان یا پولکی کنجدی از انواع پر کالری سوهان‌ها است. سوهان کنجدی از جمله شیرینی‌های خون‌ساز و انرژی‌زا می‌باشد که علاوه بر دانۀ پرخاصیت کنجد، مواد مغذی مانند عسل و چهارمغز هم در ترکیب آن دیده می‌شود و می‌تواند یک میان وعده غنی و پر کالری باشد. این نوع از شیرینی آنچنان خشک و شکننده نیست و می‌توان به راحتی آن را استفاده کرد.

سوهان کنجدی

سوهان گزی

یکی دیگر از انواع سوهان، سوهان گزی می‌باشد که علاوه بر مواد اولیه مشترک انواع مختلف آن، ترنجبین، شیرخشت، خلال بادام و سایر افزودنی‌های گیاهی در ترکیبات آن به چشم می‌خورد. سوهان گزی از جمله جدیدترین و خوشمزه‌ترین نوع‌های این شیرینی سنتی است که ترکیبی از سوهان و گز اصفهان بوده و سرشار از پروتئین‌ها، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که التیام دهنده اعصاب و روان می‌باشد. همچنین به دلیل قند طبیعی موجود در آن، انرژی زا و عضله ساز می‌باشد.

سوهان گزی عارفی

سوهان عسلی

این نوع سوهان به صورت لقمه‌ای و با استفاده از مغزهای مختلف تهیه می‌شود. از سوهان عسلی به عنوان نبات آجیلی در پذیرایی‌ها و اعیاد استفاده می‌شود که بسیار پرطرفدار و خوش ذائقه می‌باشد. در تهیۀ سوهان عسلی علاوه بر مواد اولیه مشترک، عسل و زعفران نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان از کنجد نیز در ترکیب آن استفاده کرد.

 

دسر سوهان

از جمله لذیذترین دسرهای سنتی است که همانند حلوا و مسقطی دارای بافتی نرم است و به نسبت سوهان که سفت و شکننده است و ظاهری به شدت متفاوت‌تر دارد. دسر سوهان که در شهر و استان قم بسیار پر مصرف و محبوب است دارای طبعی گرم و سرشار از انرژی می‌باشد.

این نوع حلوا با استفاده از جوانه گندم، گلاب، زعفران هل، خلال پسته و ادویه‌های گیاهی پخت می‌شود. استفاده از روغن کرمانشاهی یا کره حیوانی نیز می‌تواند طعم دو چندان بهتری را به این بدهد.

حلوا شیرین کهن عارفی

سوهان گل نازک

سوهان گل نازک، از انواع شناخته شده‌ترین و با قدمت‌ترین‌های این شیرینی به حساب می‌آید. در تهیه این نوع علاوه بر آرد گندم، شکر، روغن و سایر مواد ثابت سوهان‌ها، از مالت گندم، گلاب و روغن حیوانی استفاده می‌شود. برای پخت این نوع سوهان، همچنان از یک روش سنتی تبعیت می‌شود با قالب‌های غنچه‌گیر و بصورت دستی پخت می‌گردد.

سوهان گل نازک عارفی

سوهان باقلوایی

این شیرینی که با توجه به شکل و شمایل نزدیک آن به شیرینی باقلوا، سوهان باقلوایی نامیده می‌شود، از جمله شکیل‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع سوهان محسوب می‌شود که از اصلی‌ترین انواع صادراتی این محصول هم به شمار می‌آید. این نوع از سوهان به صورت مربعی می‌باشد و در تهیه آن پودر پسته به مقدار فراوان استفاده می‌گردد.

سوهان باقلوایی شیرین کهن عارفی - 750 گرمی

سوهان بادامی

در تهیه این شکل از سوهان از خلال پسته بسیار زیاد در کنار شکر، روغن، عسل، زعفران و روغن استفاده می‌شود. سوهان بادامی از جمله کم‌کالری‌ترین و رژیمی‌ترین انواع این شیرینی محسوب می‌شود.

سوهان آردی

این نوع شیرینی به شکل دایره‌ای و ضخامت حدوداً یک سانتی‌متری تولید می‌شود. برخلاف سایر انواع سوهان‌ نوع آردی آن اغلب در شهر یزد مورد طبخ قرار می‌گیرد. در تهیه آن نیز از آرد گندم، روغن حیوانی، روغن گیاهی، خوراکی شربت اینورت (آب، شکر، آب لیمو)، دارچین و یا زنجبیل، پسته آسیاب شده و گلاب استفاده می‌شود.

سوهان آردی

سوهان خانی

از جمله پرطرفدارترین و خوش‌طعم‌ترین سوهان‌های یزدی است که بسیار غنی و پر کالری می‌باشد و می‌تواند انرژی روزانه لازم برای بدن شما را به خوبی تأمین کند. به مانند دیگر انواع این شیرینی، نوع خانی آن نیز از ترکیب تقریباً ثابت موجود را پیروی می‌کند؛ اما در میان مواد اولیه آن تخم مرغ و مایع پاستوریزه نیز به چشم می‌خورد.

سوهان حبه‌ای

با توجه به شکل حبه و قطعه‌های کوچک و طعم شیرین آن این نوع از سوهان، می‌تواند جایگزین مناسبی برای قند در کنار چای، قهوه و سایر نوشیدنی‌های داغ باشد. سوهان حبه، از جمله ‌ترین انواع این شیرینی است که در طعم‌های زنجبیلی، هل دار و دارچینی و منطبق بر ذائقه‌های متفاوت و طبع‌های گوناگون قابل دسترسی می‌باشد.

سوهان حبه عارفی

سوهان حلوایی

این خوراکی چیزی بینابین سوهان گل و دسر سوهان است. مانند دیگر موارد، آرد گندم، زعفران، جوانه گندم، روغن حیوانی، گلاب و مغزیجات پسته و بادام، مواد اولیه این شیرینی را شامل می‌شود.

سوهان لقمه‌ای

سوهان لقمه، یکی از انواع پر طرفدار سوهان که شامل کره یا روغن حیوانی، آرد گندم یا آرد جوانه آن، آرد سفید، شکر، بادکا، گلاب، زعفران، هل و مغز پسته و بادام است. بادکا که به باتقا نیز شناخته می‌شود، حاوی نوعی نشاسته با اسیدی و آنزیم ‌بی‌رنگ و بی‌بو می‌باشد که در تهیه گز، سوهان، کیک شکلات و خمیر فوندانت استفاده می‌شود.

سوهان لقمه عارفی - 500 گرمی

سوهان رویال

نوعی خواص گران‌تر و آنتیک‌تر از این شیرینی است که در قالب‌های بزرگ گرد تولید می‌شود. استفاده از زعفران زیاد در کنار پسته و بادام فراوان باعث تردی فراوان و طعم بسیار ویژه‌ای در این نوع از سوهان شده است.

سوهان رویال

کلام آخر

سوهان قم به دلیل تنوع بالایی که دارد حق انتخاب زیادی را به مصرف کننده خود می دهد، به همین دلیل این مقاله برای انتخاب دقیق و آگاهانه این محصول کارساز بوده و سوهان عارفی با سابقه درخشان خود آماده پذیرایی از شما عزیزان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *