در مقاله های قبل درباره خرما و خواص بیشمار آن به طور کامل صحبت کردیم. اما امروز با توجه به فرارسیدن ماه رمضان قرار است با انواع دسری که با خرما تهیه می شود آشنا شویم. خرما به دلیل طعم دلپذیر و خواصش، بسیار پر طرفدار بوده و هزاران مدل دسر، غذا و شیرینی های خوشمزه را می توان با آن درست کرد. همراه ما باشید تا پخت تعدادی از دسرهای خرمایی را یاد بگیرید.
انواع دسر با خرما
خرما سرشار از کلسیم، آهن، پتاسیم، پروتئین، منیزیم، فسفر، مس و فولات است و به بهبود سیستم ایمنی بدن و همچنین کنترل سوخت و ساز بدن کمک میکند. استفاده خرما برای تهیه انواع دسر میتواند نیاز شما به شیرینکنندههای مصنوعی و مضر را برطرف کند.
ترافل خرما
- مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
- مدت زمان انتظار: ۱ ساعت
- میزان کالری هر عدد ترافل خرما: ۸۰ کالری
مواد لازم برای تهیه ترافل خرما
- خرما: نیم کیلوگرم
- گردو خرد شده: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- پسته خرد شده: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- کنجد، پودر کاکائو و پودر نارگیل: به مقدار لازم برای تزئین
طرز تهیه ترافل خرما
برای درست کردن این دسر با خرما، بهتر است از خرمای نرم که حالتی چسبنده دارد استفاده کنید. ابتدا باید هسته و پوست خرماها را جدا کنید. سپس آنها را همراه با گردو و پسته خرد شده داخل یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا خرما له شود و با مغزها ترکیب شود.
بعد از ترکیب شدن مواد باید به اندازه یک گردو از مواد مورد نظر را بردارید و آن را گرد کنید. سپس میتوانید ترافلهای خرما را درون کنجد، پودر نارگیل یا پودر کاکائو بغلتانید و برای ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا کاملاً سفت شوند.
رولت خرما
- مدت زمان آماده سازی: ۴۵ دقیقه
- مدت زمان انتظار: ۲ ساعت
- میزان کالری هر برش از رولت خرما: ۹۰ کالری
مواد لازم برای تهیه رولت خرما
- خرمای سیاه: ۱ کیلوگرم
- آرد گندم: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- دارچین و زنجبیل: هر کدام ۱ قاشق مرباخوری
- روغن جامد یا روغن حیوانی: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
- گردوی خرد شده: ۲۰۰ گرم
- پودر پسته و نارگیل: به مقدار لازم
طرز تهیه رولت خرما
برای درست کردن این دسر لذیذ با خرما ابتدا باید پوست و هسته خرماها را جدا کنید. سپس خرماها را چرخ یا میکس کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سپس خرمای میکس شده را کمی تفت دهید. سپس گردوی خرد شده را همراه با زنجبیل و دارچین را به خرما اضافه کنید.
در یک ماهیتابه دیگر آرد را تفت دهید و بعد به آن روغن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شبیه به حلوا شود. کف یک سینی کیسه فریزر بگذارید و سطح آن را چرب کنید. سپس مایه خرما را روی کیسه فریزر بریزید و بعد آرد تفت داده شده را اضافه کنید. سپس مقداری گردو و پسته روی آن بریزید و به آرامی مواد را رول کنید. دسر رولت خرما را برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا آماده شود.
مطالعه بیشتر : خرما و تاثیرات آن بر سلامت بدن
دسر خرما با بیسکویت
- مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
- مدت زمان انتظار: ۴ ساعت
- میزان کالری هر تکه از دسر خرما با بیسکویت: ۱۰۰ کالری
- مواد لازم برای تهیه دسر خرما با بیسکویت
مواد لازم
- بیسکویت پتی بور ساده: ۲۵۰ گرم
- خرما بدون هسته: ۱۰۰ گرم
- کره نرم شده: ۱۰۰ گرم
- شیره خرما: ۲ قاشق غذاخوری
- کشمش: ۱۰ گرم
- شکلات شیری یا کاکائویی: ۱۵۰ گرم
طرز تهیه دسر خرما با بیسکویت
برای درست کردن این دسر خوشمزه خرمایی باید ابتدا یک قالب را با فویل بپوشانید. سپس بیسکویت پتی بور را خرد کنید. خرماها را با چاقو خرد کنید. کره را با شیره خرما ترکیب کنید. سپس این ترکیب را روی حرارت قرار دهید و بعد از این که خوب ترکیب شدند، از روی گاز بردارید.
بیسکویت خرد شده، خرما و کشمش را ترکیب کنید و کف قالب بریزید و خوب فشار دهید. سپس مخلوط شیره خرما و کره را اضافه کنید. در انتها شکلات را آب کنید و روی دسر بریزید و آن را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
دسر با خرما و ارده
- مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
- مدت زمان انتظار: ۲ ساعت
- میزان کالری هر تکه دسر خرما و ارده: ۹۰ کالری
مواد لازم برای تهیه دسر خرما و ارده
- ارده: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر نارگیل: ۴ قاشق غذاخوری
- خرمای نرم: ۱ بسته
- کره: ۵۰ گرم
- کنجد: ۲ قاشق غذاخوری
- گردو: ۱۰۰ گرم
- پودر دارچین: نصف قاشق چایخوری
- پسته: به مقدار لازم
- جوز هندی: به مقدار لازم
طرز تهیه دسر خرما و ارده
برای درست کردن این دسر خرمایی باید ابتدا هسته و پوست خرماها را جدا کنید. سپس کره را ذوب کنید و روی خرما بریزید. خرما و کره را خوب با هم ترکیب کنید تا حالت خمیری پیدا کنند. گردوها را با چاقو خرد کنید. مقداری پودر دارچین، ارده و جوز هندی به ترکیب کره و خرما اضافه کنید.
یک سلفون پهن کنید و روی آن مقداری پودر نارگیل بریزید. سپس خمیر خرما و ارده را روی آن قرار دهید و با وردنه خمیر را صاف کنید. روی مواد کمی مغز گردو و در صورت تمایل پسته خرد شده بریزید. کمی کنجد و پودر نارگیل هم روی دسر بریزید. روی دسر یک سلفون قرار دهید و آن را با دست به صورت استوانهای حالت دهید و برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا آماده شود.
بیشتر بخوانید : روش های خشک کردن میوه و درست کردن میوه خشک
پودینگ خرما
- مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
- میزان کالری هر ۱۰۰ گرم پودینگ خرما: ۲۳۰ کالری
مواد لازم برای تهیه پودینگ خرما
- خرما: ۲۵۰ گرم
- شیر: ۴ و ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
- نشاسته ذرت: ۴ قاشق غذاخوری
- شکر قهوهای: ۳ قاشق غذاخوری
- کره: ۲ قاشق غذاخوری
- دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
- خامه فرم گرفته: به مقدار لازم برای تزیین
- مغز گردو: برای تزیین
طرز تهیه پودینگ خرما
«پودینگ خرما» از انواع دسر با خرما است که بسیار سریع و راحت آماده میشود. در اولین مرحله از طرز تهیه این دسر با خرما برای ماه رمضان باید پوست و هسته خرما را جدا کنید. سپس خرما را همراه با ۲/۳ پیمانه شیر داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید و خوب میکس کنید.
باقیمانده شیر را همراه با شکر، نشاسته ذرت و پودر دارچین داخل یک قابلمه بریزید و ترکیب کنید و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و آرام هم بزنید. بعد از غلیظ شدن مواد میتوانید پوره خرمای میکس شده و کره را اضافه کنید.
سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد را داخل ظروفی که دوست دارید بریزید و در یخچال قرار دهید. برای تزیین میتوانید از خامه و مغز گردو استفاده کنید. برای طرز تهیه دسر رژیمی با خرما میتوانید شکر و خامه را حذف کنید.
حلوای خرما
حلوا به هر شکلی که باشد در مناسبتهای مختلف مذهبی و مهمانی و ختم و شادی یک دسر شیرین و خوشمزه و کم هزینه است. «حلوای مجلسی خرما» که بیشتر اصالت جنوبی دارد یک حلوای لذیذ و مقوی است که هم با شیر درست میشود و هم بدون شیر.
بعضی هم حلوای خرما را با ارده تهیه میکنند و بعضی با گردو یا بیسکویت. به هر شکلی که این حلوا را درست کنید یک میان وعده خوشمزه و مقوی خواهید داشت.
رنگینک
- مدت زمان پخت: ۲۰ دقیقه
- مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
مواد لازم جهت تهیه رنگینگ
- دو لیوان آرد گندم
- ۵۰۰ گرم خرما
- ۲۰۰ گرم مغز گردو
- ۲۰۰ گرم روغن
- یک قاشق چایخوری پودر هل
- یک قاشق چای خوری دارچین
- به مقدار لازم پودر پسته جهت تزئین
در مرحله اول کره را درون ماهیتابه بریزید سپس به آن آرد گندم را اضافه نمایید و مواد را به آرامی تفت دهید تا بوی آرد گرفته شود. توجه داشته باشید استفاده از آرد سبوس دار طعم رنگینک شما را بهتر خواهد کرد.
بعد از اینکه آرد به خوبی سرخ شد هل و دارچین را به آن بیفزایید و مجدداً مواد را تفت دهید. درون خرما را خالی کرده و گردو ها را داخل آن قرار دهید و درون یک ظرف بچینید.
از مخلوط آرد و کره خود روی خرما ها بریزید تا تمامی سطح آن پوشیده شود. برای ۱ساعت ظرف دسر خود را درون یخچال بگذارید و روی آن را با شکر و پودر پسته تزیین نمایید.
بیشتر بخوانید : خواص شیره انگور
کیک خرما
- مدت زمان آماده سازی مواد: ۳۰ دقیقه
- زمان مورد نیاز برای پخت کیک خرما: ۵۰ دقیقه
مواد لازم برای تهیه کیک خرما
- آرد گندم: ۲ و ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
- تخم مرغ: ۳ عدد
- شکر: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
- روغن مایع سرخ کردنی: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
- خرما پوره شده: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
- جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- آب جوش: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
- پودر کاکائو: ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- مغز گردو خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک خرما
برای درست کردن کیک خرما، قبل از هر چیز مواد مورد استفاده در طرز تهیه کیک خرما را از ۳۰ دقیقه قبل از شروع به کار، از یخچال بیرون بیاورید و در دمای محیط بگذارید. با مواد باید مایه کیک را درست کنید و بعد آن را در فر یا قابلمه بپزید. درنهایت هم روی کیک خرما را با مواد دلخواه، گردو و دارچین تزیین کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک خرما، پوست خرماها را بگیرید. برای اینکه پوست خرماها راحتتر جدا شود، خرماها را در یک کاسه بریزید و هسته آنها را جدا کنید. روی خرماها را آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه صبر کنید.
سپس پوست خرماها را بگیرید و خرماهای نرم شده را داخل غذاساز بریزید و کاملا پوره کنید و کنار بگذارید. برای مطالعه ادامه مراحل طرز تهیه کیک خرما روی لینک مطلب کلیک کنید.
دسر خرما با ژلاتین
مواد لازم
- خرمای نرم(کبکاب) ۱۵ عدد
- شیر ۵۰۰ میلی لیتر
- خامه صبحانه ۲۰۰ گرم
- آب ۶۰ میلی لیتر
- پودر ژلاتین یک قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
هسته خرماها و در صورت تمایل، پوست آنها را بگیرید. خرما را با شیر داخل مخلوطکن ریخته و میکس کنید. پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و چند دقیقه صبر کنید تا حالت پفکی پیدا کند. سپس آن را با آب مخلوط کنید و به روش بن ماری حرارت دهید تا پودر ژلاتین کاملا در آب حل شود.
پودر کاکائو و مایه ژلاتین را به اضافه مخلوط شیر و خرما داخل ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. خامه را با چنگال بزنید تا یکدست شود. خامه زده شده را به محتویات قابلمه که گرم شده است، اضافه کنید و همه مواد به هم بزنید.
نکته مهم: خامه نباید بجوشد و همین اندازه که با بقیه مواد، ترکیب شده و گرم شود، کافیست. تا اینجا مایه دسر خرما آماده است و باید آن را در ظرفهای مناسب ریخته و برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود.
نکته:
اگر از قالب ژله یا قالبهای فلزی استفاده کنید، باید پیش از ریختن مایه دسر، آن را کمی چرب کنید تا دسر قالبی، به راحتی از آن جدا شود.
برای کند پوست خرما بهتر است کمی خرما را در ظرفی خیس کنید.
خرما یکی از محصولات شرین عارفی می باشد، سوهان عارفی یکی از بهترین سوهانی های قم هست که با کیفیت ترین سوهان و شرینی جات نظیر : گز پر پسته، باسلوغ، ارده و حلوا ارده و … را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. می توانید به منظور خرید سوهان قم از بخش مربوطه اقدام به خرید نموده و محصول خود را درب منزل تحویل بگیرید.