یکی دیگر از مواد غذایی صادراتی و پر خاصیت ما ایرانی ها حلوا ارده می باشد که سرشار از پروتئین و ویتامین ها بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. حلوا ارده به‌عنوان یک صبحانۀ مقوی، یا میان‌وعده‌ای انرژی‌زا مصرف می‌شود. در این مطلب قصد داریم خواص حلوا ارده را باهم بررسی کنیم. پس همراه ما باشید.

معرفی حلوا ارده و فواید آن

حلوا ارده چیست؟

حلوا ارده ترکیبی از کنجد فشرده و ارده، تخم مرغ، شکر، هل و چوبک است که به شکل یک خمیر کرم رنگ درآمده و در وعده صبحانه مصرف می شود. به طور معمول روی این محصول، خلال پسته یا دانه های کنجد ریخته می شود و دلپذیری طعم آن را چند برابر می کند.

می توان در تهیه حلوا ارده به جای شکر از عصاره کشمش، شیره خرما، شیره انگور یا عسل استفاده کرد. چوبک که در تهیه این ماده غذایی به کار می رود، شیره نوعی گیاه است که سبب شیرین و سفت شدن حلوا ارده می شود.

معرفی حلوا ارده و فواید آن

تفاوت حلوا ارده با حلوا شکریمعرفی حلوا ارده و فواید آن

تقریبا مواد تشکیل دهنده حلوا ارده و حلوا شکری یکسان هستند. اما در ساخت حلوا شکری از شکر بیشتری استفاده می شود که همین امر باعث شیرین تر بودن حلوا شکری است.

همچنین به مواد اولیه حلوا شکری، مقداری افزودنی مجاز خوراکی اضافه می کنند تا مانع پس زدن روغن شود. به همین علت حلوا شکری بافتی خشک و شکننده و رشته ای دارد.

اما حلوا ارده دارای بافتی خمیر مانند و چرب است. همچنین حلوا شکری نسبت به حلوا ارده انرژی زایی کمتری دارد، زیرا چربی آن تقلیل یافته است.

خواص حلوا ارده

به این علت که حلوا ارده از کنجد و ارده تهیه می شود، خواص این ماده غذایی، همانند خواص روغن کنجد و ارده می باشد.

از آن جایی که چربی این ماده، به علت وجود روغن کنجد است، می توان با اطمینان گفت که این محصول فاقد کلسترول و در مقابل، حاوی اسیدهای اولئیک، امگا۳، امگا۶ و امگا۹ بوده و مصرف آن سبب افزایش چربی مفید با نام HDL می شود.

کنجد حاوی آنتی اکسیدان های فراوانی است که به مواد ضد سرطان شهرت یافته اند. محصولات کنجدی به طور معمول دارای املاح بسیاری مانند منیزیم، روی، کلسیم، فسفر، مس و ویتامین های گروه B و E است.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه باسلوق خانگی

به دلیل وجود املاح بالا در کنجد، این محصول باعث تقویت استخوان و کاهش پوکی استخوان، رفع کم خونی و فقر آهن و کاهش حملات میگرنی می شود.

معرفی حلوا ارده و فواید آن

دیگر فواید حلوا ارده

  • دارای املاح و ویتامین ها و ارزش غذایی بالا
  • کاهش فشار خون بالا.
  • مناسب برای رفع یبوثت.
  • مورد توصیه در طب سنتی
  • پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی.
  • حلوا ارده یک ماده غذایی گرم و تر و بهترین غذا برای سرد مزاجانمعرفی حلوا ارده و فواید آن
  • صبحانه مناسب، برای کسانی که قصد فعالیت های بدنی دارند.
  • مناسب برای افراد مسن، کودکان و افراد دارای ضعف عمومی.
  • تاثیر مثبت بر حافظه و سبب افزایش میزان یادگیری دانش آموزان.
  • مناسب برای رفع کم خونی و کمبود آهن خون.
  • مناسب برای کم شدن دردهای استخوانی و مفاصل در افراد سرد مزاج.
  • سبب افزایش نیروی جنسی و نعوظ آور و تقویت بدن.
  • سفتی و سختی و ورم های داخلی و خارجی را نرم می کند.
  • قاعده آور و مفبد برای رفع بیماری های رحمی.
  • مصرف روزانه حلوا ارده سبب برطرف کردن بی حسی، کرختی، فلج می شود.
  • مناسب باز شدن انسدادهای اعضای مختلف بدن، خلط ها و جوش ها در افراد سرد مزاج.
  • مفید برای درمان اختلالات کبدی و ناراحتی های کلیه.
  • حاوی اسید های چرب غیر اشباعی مانند امگا 3، امگا 6 و امگا 9 است و اسیدهای چرب مورد نیاز بدن.
  • مصرف حلوا ارده به دلیل داشتن کلسیم و روی سبب تقویت و استحکام استخوانها و دندانها می شود.
  • مصرف میزان متناسب ارده سطح چربی خوب خون یا همان HDL را افزایش می دهد.
  • ارده به علت دارا بودن کنجد و خواص آنتی اکسیدانی آن عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب می شود.

بیشتر بخوانید : اصول بهداشتی کارگاه سوهان پزی

ارزش غذایی حلوا ارده

به دلیل اینکه حلوا ارده از کنجد تشکیل شده است حاوی مواد و ویتامینهای موجود در کنجد، پروتئین‏، ویتامین های گروه B، ویتامین A و D، لسیتین و حاوی اسیدهای پرچرب غیر اشباع و اشباع نظیر اسید اولئیک است.

هر ۱۰۰ گرم حلوا ارده ۴۳۷ کالری دارد.

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم حلوا ارده
اطلاعات تغذیه ای مقدار درصد نیاز روزانه
کالری ۴۳۷
چربی کل ۲۱/۰۴ گرم ۳۲٪
چربی اشباع ۳/۶۵ گرم ۱۸٪
اسید چرب چند غیر اشباع ۸/۴۹ گرم
اسید چرب تک غیر اشباع ۸/۱ گرم
کلسترول ۰ میلی گرم ۰٪
سدیم ۱۱۸ میلی گرم ۵٪
کربوهیدرات کل ۵۶/۶۹ گرم ۱۹٪
فیبر ۴/۲ گرم ۱۷٪
قند ۲۰/۸۱ گرم
پروتئین ۱۰/۰۳ گرم
کلسیم ۲۵ میلی گرم ۳٪
آهن ۳/۵ میلی گرم ۱۹٪
پتاسیم ۱۶۰ میلی گرم ۵٪

نکته

  • به دلیل وجود شکر در حلوا ارده، این محصول در حجم زیاد، برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست.
  • مصرف زیاد محصولات کنجد در برخی افراد مشکلات گوارشی را به همراه می آورد. به طور کلی کنجد ملین و مسهل است.
  • افرادی که چربی خون دارند، بهتر است از مصرف این ماده صرف نظر کنند.
  • افراط در مصرف این محصول برای افراد گرم مزاج، توصیه نمی شود، زیرا سبب غلظت صفرا در بدن شده و گاهی جوش های پوستی را ایجاد می کند.
  • این محصول خوش طعم، بهتر است در مکانی خنک نگه داری شود تا برای مدت زمان طولانی تری قابل مصرف باشد.
  • به طور معمول فاصله زمان تولید تا تاریخ انقضا این محصول چهار ماه است.

معرفی حلوا ارده و فواید آن

به منظور خرید سوهان از فروشگاه سوهان عارفی می توانید از محصولات سوهان عارفی دیدن فرمایید و سفارش خود را ثبت کرده و درب منزل تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *