سوهان برای اولین بار در قم پخته شده است، از این رو تاریخ پیدایش آن را نیز در قم باید جست و جو کرد. سوهان یکی از انواع شیرینی ها سنتی ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. برای مشاهده آموزش طرز تهیه سوهان در ادامه با سایت سوهان عارفی همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سوهان به روش خانگی
-
آرد سفید: 1 قاشق سوپخوری
-
آرد جوانه گندم: 2 قاشق سوپخوری
-
کره: 160 گرم
-
شکر: 210 گرم
-
عسل: 2 قاشق غذاخوری
-
گلاب: 100 میلی لیتر یا نصف لیوان
-
زعفران ساییده: 1/2 قاشق چایخوری
-
بادکا یا شیره ذرت یا گلوکز: 1و 1/2 قاشق غذاخوری
-
هل: 1/2 قاشق چایخوری
-
خلال پسته و بادام: 200 گرم
طرز تهیه سوهان قم
مرحله اول
برای تهیه سوهان سنتی ابتدا یک فویل را روی میز قرار می دهیم و روی آن را با استفاده از قلمو و کمی روغن کاملا چرب می کنیم. آردجوانه گندم را به همراه آرد سفید داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم.
مرحله دوم
سپس مواد را مداوم تفت می دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود.سپس حرارت را ملایم می کنیم و گلاب و شکر را به آردها می افزاییم و مداوم تفت می دهیم تا جوش بزند و کره را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا مجددا به جوش بیاید.
مرحله سوم
سپس عسل را به همراه گلوکز، هل و زعفران دم نشده را اضافه می کنیم و همگی مواد را مخلوط می کنیم و به مدت ۳۰ دقیقه به طور مداوم به هم زدن ادامه می دهیم.چون نبابد به روغن بیافتد برای همین از هم زدن دست نمی کشیم.
مرحله چهارم
پس از گذشت زمان گفته شده مواد را با قاشق تست می کنیم اگر کمی سفت شده بود به طوری که به راحتی از قابلمه جدا می شد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و مواد را روی فویل چرب شده به صورت پخش می ریزیم.
مرحله پنجم
اگر تمایل داشتید روی آن پسته یا بادام می ریزیم (می توانید در آخر پخت مغزیجات را داخل خود مایه سوهان بریزید) و گوشتکوب را چرب می کنیم و روی مایه سوهان می کوبیم و صبر می کنیم تا سوهان سرد شود
نکات مهم در تهیه سوهان
- حرارت سوهان باید در حدی باشد که دست را نسوزاند.
- گوشت کوب را چرب کنید سپس روی سوهان بکوبید.
- تمامی وسایل تهیه سوهان را می توانید از عطاری ها تهیه بفرمائید.
- قطر سوهان نباید بیشتر از ۲ میلی باشد.
- اگر دوست دارید بافت نرمتری داشته باشد مقدار کره را بیشتر بریزید.
- در تهیه سوهان علاوه بر مغز پسته می توانید از مغز های دیگر هم استفاده کنید.
سلام خیلی ممنون از آموزشتون ،،،ببخشید من زیاد حلوا درست میکنم میخوام حلوام بشه مثل عطر و طعم سوهان ،میتونم از این دستور استفاده کنم ؟واینکه باید شل تر بردارم که مثل حلوا شود؟میشه راهنمایی بفرمایید منو
سلام بله از این دستور استفاده کنین