آموزش, سوهان

روش نگهداری از آرد برای زمان طولانی

روش نگهداری از آرد

آرد یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی در جهان است و از آن در تهیه نان، انواع کیک و شیرینی و سوهان استفاده می شود. ممکن است آرد طی نگهداری مورد حمله کنه آرد، کرم آرد، پروانه آرد و شپش آرد قرار گیرد. نگهداری نادرست از آرد و قرار دادن آن در محل گرم و مرطوب سبب کرم زدن آرد می شود. پس نگهداری از این محصول بسیار مهم است. در این مقاله قصد داریم روش نگهداری از آرد را آموزش دهیم.

مطالعه بیشتر : طرز تهیه حلوای سوهانی

روش نگهداری از آرد

دلیل حشره زدن آرد چیست؟

حشره زدن آرد ارتباطی به نوع آرد ندارد، در کل اگر محیط نگهداری و بسته بندی آرد مناسب نباشد به سرعت آسیب می بیند و دچار حشره می شود. برخی از این دلایل شامل:

  • نگهداری آرد در محیط‌های گرم و مرطوب و نامناسب.
  • نقص در بسته‌بندی آرد و تماس آن با هوا و حشرات.
  • نگهداری آرد در محیطی که حشرات در آنجا حضور دارند.

انواع آرد و ماندگاری آنها

ماندگاری آرد، به نوع و مواد تشکیل دهنده آرد و نحوه نگهداری آن بستگی دارد. بیشتر آردها را می توان در دمای اتاق 3 تا 8 ماه نگهداری نمود. در ماندگاری آرد برخی عوامل تأثیر می گذارند.

روش نگهداری از آرد

طبقه بندی آرد بر اساس سطح پردازشی است که در مراحل تولید روی آرد انجام می شود. میزان پردازش آرد و عنصری که از آن برای تهیه آرد به عنوان منبع استفاده می شود بر روی ماندگاری آرد تأثیر دارد.

آرد سفید

آرد سفید به آردی می گویند که برای تهیه آن تنها از آندوسپرم نشاسته ای استفاده می شود و سبوس و جوانه از دانه جدا می شود. این نوع آرد به علت روش های پردازشی که روی آن انجام می شود، بیشتر از آرد گندم سبوس دار تازه می ماند.

آرد سبوس دار

در تهیه آرد سبوس دار، سبوس را از دانه جدا نمی کنند. این آرد بسیار مقوی است اما ماندگاری کمتری نسبت به آرد سفید دارد. سبوس و جوانه سرشار از روغنی هستند که در اثر قرار گرفتن در معرض نور، رطوبت یا هوا تخریب و تجزیه شده و موجب ایجاد طعم و بوی نامطلوب در آرد می شود.

مطالعه بیشتر : چطور در خانه باقلوا درست کنیم؟

آردهای فاقد گلوتن

برای تهیه آرد بدون گلوتن چندین نوع آرد غلات یا آرد ریشه را با هم ترکیب می کنند. این نوع آردها مانند آرد بادام یا آرد نارگیل غنی از روغن هستند و به دلیل داشتن رطوبت زیاد در برابر قارچ ها آسیب پذیرتر بوده و خیلی زودتر فاسد می شوند.

نکات مهم در روش نگهداری از آرد

روش نگهداری از آرد

برای جلوگیری از حشره‌ زدن آرد، می‌توانید از روش‌هایی مانند نگهداری در محیط‌های خشک و خنک، بسته‌بندی محکم و استفاده از مواد حشره‌کش طبیعی مثل نعناع و دارچین استفاده کنید. همچنین می‌توانید از مخازن ذخیره‌سازی مناسب در برابر جلوگیری از حمله حشرات استفاده کنید. برای اینکه آرد دیرتر خراب شود، بهتر است:

  • آرد را در ظرف درب دار بریزید.
  • برای ذخیره آرد، از ظروفی استفاده کنید که محکم بسته شوند و هوا را از داخل عایق کنند.
  • ظرف آرد را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. آرد را می توانید 6 الی 8 ماه در کابینت نگهداری نمایید.
  • برای نگهداری طولانی مدت، آرد را در یخچال یا فریزر قرار دهید. آرد در یخچال تا 1 سال و در فریزر تا 2 سال ماندگاری دارد.
  • اضافه کردن برخی از افزودنی‌ها مانند بوراکس یا بیکربنات سدیم به آرد که می‌توانند در جلوگیری از حشرات موثر باشند.
  • می‌توانید داخل کیسه آرد پلاستیک محافظی بگذارید تا از ورود هوا و حشره زدن آرد جلوگیری کند.
  • بهتر است به صورت دوره‌ای آرد را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ نشانه‌ای از وجود حشرات نیست.
  • رطوبت سبب خراب شدن آرد می شود پس اگر آرد را در یخچال می گذارید، آن را در ظرف درب دار قرار داده و از رطوبت یا آب دور نگه دارید.

روش نگهداری از آرد

نگهداری از آرد در انبار:

  • کیسه ها را روی پالت (چوب) به صورت صفافی شده قرار دهید تا تهویه خوب انجام شود.
  • کیسه های الیاف آرد را در محل مرطوب و گرم قرار ندهید.
  • آرد را به راحتی در سیلو نگهداری کنید تا سریع فاسد نشود و به مدت طولانی از گزند حشرات و کنه ها مصون باقی بماند.

روش نگهداری از آرد

نکته: در صورت استشمام بوی نامطبوع از آرد، تغییر رنگ آن یا رشد کپک و قارچ، حتما آرد را دور بریزید و هرگز از این آرد برای پخت و پز استفاده نکنید.

سخن آخر

همان طور که متوجه شده اید حشره زدن آرد باعث آلوده شدن آن می شود. در بسیاری از موارد، آرد حشره‌زده (آلوده به حشرات) وجود دارد. این اتفاق معمولاً در انبارها یا محل‌هایی که ذخیره‌سازی غلات، حبوبات و مواد غذایی دیگر انجام می‌شود، رخ می‌دهد. البته این مشکل در خانه نیز می تواند بروز پیدا کند.

در این مقاله سعی کردیم شما را با روش نگهداری از آرد آشنا کنیم تا با خیال آسوده از این ماده غذایی ارزشمند استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : سوهان حبه چیست و چه ویژگی دارد؟

به هر حال در صورت شک اقدام به بررسی آرد کرده و اگر حالتی از حشرات دیده می‌شود، بهتر است آن را استفاده نکرده و به سراغ تهیه آرد جدید بروید.

روش نگهداری از آرد

برای خرید سوهان قم از بهترین سوهان فروشی قم می توانید از طریق سایت سفارش خود را ثبت و درب منزل تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *