حلوا، یکی از دسر های خوشمزه و مقوی، مخصوص کشور ایران است. حلوا انواع متنوعی دارد که نوع سوهانی آن با توجه به نزدیک بودن طعمی شبیه سوهان، طرفداران زیادی دارد. خصوصا اینکه به ماه مبارک رمضان نزدیک هستیم بد نیست طرز تهیه این مدل حلوا را یاد بگیرید. برای آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلوا سوهانی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه حلوا
- آرد سنگک یا گندم ۱٫۵ لیوان
- شیر ½ لیوان
- روغن مایع ¾ لیوان
- مغز آجیل، پودر نارگیل و گل خشک جهت تزئین
مواد لازم برای شهد حلوا
- شیر ۱ لیوان
- شکر ۱ لیوان
- گلاب ¼ لیوان
- پودر هل ¼ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده به مقدار کافی
آموزش طرز تهیه حلوا سوهانی
پخت این حلوا زمان نسبتا زیادی می برد زیرا حداقل باید ۴۰ دقیقه مواد تفت بخورند تا به رنگ سوهان دربیاید. پس با حوصله باشید. اصلا نباید حلوا را رها کنید و باید مدام هم بزنید اگرنه گلوله گلوله می شود. زمان گفته شده حدودی می باشد و بسته به شعله گاز و نوع آرد شما متفاوت است.
مرحله اول
برای تهیه حلوا سوهانی ابتدا شهد حلوا را تهیه نمایید تا در هنگام آماده کردن حلوا بلافاصله شهد آماده را به آن اضافه کنید. برای این منظور شیر را به همراه شکر درون یک قابلمه مناسب ریخته، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر حل شود.
مطالعه بیشتر : خمیر و دسر سوهان
مرحله دوم
پس از اینکه شکر درون شیر حل شد، زعفران دم کرده را به همراه پودر هل و گلاب به قابلمه اضافه کرده، سپس مخلوط می کنیم و قبل از جوش آمدن، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم تا شهد نجوشد.
مرحله سوم
حالا شهد را از صافی رد کرده تا کاملا صاف و یکدست شود. در ادامه آرد را درون الک ریخته و درون یک تابه مناسب الک می کنیم، سپس شیر را به همراه روغن مایع به تابه اضافه کرده و تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله آرد را به صورت مداوم با همزن دستی مخلوط می کنیم تا مواد با هم ترکیب و آرد گلوله نشود. در ادامه مخلوط آرد را به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت مدام هم زده و تفت می دهیم تا رنگ آن به رنگ سوهان نزدیک شود.
مرحله پنجم
پس از گذشت این مدت، زمانی که رنگ آرد همانند سوهان شد، شهد را به آن اضافه کرده، سپس تند تند هم می زنیم و به روش گهواره حلوا را درون تابه جمع می کنیم. در ادامه اجازه می دهیم حلوا کمی خنک شود.
بیشتر بخوانید : بهترین تولید کننده های سوهان قم
مرحله ششم
در نهایت حلوا را درون یک قالب مناسب می ریزیم، سپس با پشت قاشق آن را منجسم کرده و درون ظرف مورد نظرمان بر می گردانیم. در ادامه حلوا را با آجیل و گل محمدی، با توجه به سلیقه خودتان تزیین کنید.
نکات مهم جهت تهیه حلوا سوهانی
- منظور از لیوان در اندازه گیری لیوان دسته دار فرانسوی است.
- حرارت گاز باید ملایم باشد و مدام حلوا را هم بزنید تا نسوزد در این صورت تلخ خواهد شد.
- استفاده از آرد گندم به حلوا طعم حلوای معمولی و یا حلوای شیر می دهد.
- استفاده از آرد سبوس دار به حلوا طعم و رنگ سوهان می دهد.
- اگر آرد سبوس دار ندارید می توانید نصف از آرد بربری و نصف آرد لواش استفاده نمایید.
- کره یا روغن جامد را جایگزین روغن مایع نکنید.
- بهتر است تابه اندازه و نچسب باشد.
- حلوا را به اندازه ای هم بزنید که رنگش شبیه به رنگ سوهان شود.
خرید سوهان مرغوب از بهترین سوهان فروشی قم، شیرین کهن عارفی