گز، شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است که طعم بی نظیر آن باعث شده تا این شیرینی سنتی طرفداران بسیار زیادی پیدا کند. اما هنگام خرید با نگاه به بسته های گز با نوشته های 10 درصد تا 43 درصد سردرگم میشوید. این سوال پیش می آید که این درصد روی گز یعنی چه؟ با ما همراه شوید تا پاسخ این پرسش را بدانید!
معنای درصد گذاری گز
در تهیه گز از انواع مغزها استفاده میشود، درصد گز نیز بر مبنای میزان مغز بکار رفته در آن تعیین میشود. مغزهای مختلفی در گز استفاده می شود مانند بادام، پسته و مخلوط هر دو.
مطالعه بیشتر : چطور در خانه باقلوا درست کنیم؟
درصد گز با توجه به مواد تشکیل دهنده آن متفاوت است. گزها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها از مواد مختلف و متفاوتی تشکیل شده اند. در بسیاری از گزها دیده ایم که از انواع مغزها از جمله پسته برای طعم دهی و تزیین آن استفاده میکنند. همچنین گزهای آردی یکی از سنتی ترین و قدیمی ترین نوع گز در ایران است.
گزهای بدون مغز
گز بدون مغز هم وجود دارد که معمولا با کیفیت نیستند و فقط با شکر تهیه میشوند. همچنین گز انگشت پیچ هم داریم که حالت نیمه جامد و ژله ای دارد و باید با انگشت یا قاشق خورده شود.
در دوره قاجار با قحطی و نایاب شدت پسته، گز داشت به کلی از بین میرفت و به جای پسته در گز از باقلا استفاده میکردند. در این زمان بیشتر گزها بی مغز تولید میشد که به حلوا چوبه معروف بود. آن را خشک میکردند و حالت آدامسی داشت.
سخن آخر…
دانستیم که درصد گز بر مبنای میزان مغز بکار رفته در آن تعیین می شود. مغزهای مختلفی در گز استفاده می شود مانند بادام، پسته و مخلوط هر دو. اکنون به پاسخ سوال درصد گز چیست رسیدید.
با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله شما میتوانید برای خرید انواع گز درجه یک با بسته بندی ها و ترکیبات مختلف از سایت سوهان شیرین کهن عارفی به صورت اینترنتی و آنلاین اقدام کنید و در سریع ترین زمان و مناسب ترین قیمت ممکن این محصول را تحویل بگیرید.