گز، شیرینی خوشمزه و سنتی ایرانی است که طعم بی نظیر آن باعث شده تا این شیرینی سنتی طرفداران بسیار زیادی پیدا کند. اما هنگام خرید با نگاه به بسته های گز با نوشته های 10 درصد تا 43 درصد سردرگم میشوید. این سوال پیش می آید که این درصد روی گز یعنی چه؟ با ما همراه شوید تا پاسخ این پرسش را بدانید!

درصد گذاری گز

معنای درصد گذاری گز

در تهیه گز از انواع مغزها استفاده می‌شود، درصد گز نیز بر مبنای میزان مغز بکار رفته در آن تعیین می‌شود. مغزهای مختلفی در گز استفاده می شود مانند بادام، پسته و مخلوط هر دو.

مطالعه بیشتر : چطور در خانه باقلوا درست کنیم؟

درصد گز با توجه به مواد تشکیل دهنده آن متفاوت است. گزها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها از مواد مختلف و متفاوتی تشکیل شده اند. در بسیاری از گزها دیده ایم که از انواع مغزها از جمله پسته برای طعم دهی و تزیین آن استفاده می‌کنند. همچنین گزهای آردی یکی از سنتی ترین و قدیمی ترین نوع گز در ایران است.

درصد گذاری گز

درصد گذاری گز چگونه است؟

میزان وزن پسته تقسیم بر وزن کل گز را درصد پسته میگوییم. بر فرض مثال اگر شما 1 کیلو گز لقمه ای 42 درصد پسته بخرید، در این محصول 420 گرم پسته و 580 گرم از حلوای سفید گز وجود دارد. توجه کنید بخش زیادی از خوشمزگی گز به همان حلوای سفید رنگ است.

مطالعه بیشتر : روش نگهداری از آرد برای زمان طولانی

ولی به اشتباه مردم تصور میکنند که هر چقدر پسته بیشتری داشته باشد، بهتر است. مثلا در کارخانه ها 3 نوع گز 40 درصد پسته داریم که تقریبا در میزان پسته یکسان هستند. گز های 38 و 42 و 43 درصد پسته. تفاوت این ها در میزان عسل و انگبین استفاده شده است.

درصد گذاری گز

هر مقداری که به جای شکر از عسل و انگبین در گز استفاده شود، گز خوشمزه تر و خوش خوراک تر میشود. تمام گز های 42 درصد با عسل و انگبین تهیه میشوند. بهتر است ازین پس علاوه بر درصد گز، به درصد عسل و انگبین هم دقت کنید.

مطالعه بیشتر : خواص جوانه گندم

گزهای بدون مغز

گز بدون مغز هم وجود دارد که معمولا با کیفیت نیستند و فقط با شکر تهیه میشوند. همچنین گز انگشت پیچ هم داریم که حالت نیمه جامد و ژله ای دارد و باید با انگشت یا قاشق خورده شود.

انگشت پیچ

در دوره قاجار با قحطی و نایاب شدت پسته، گز داشت به کلی از بین میرفت و به جای پسته در گز از باقلا استفاده میکردند. در این زمان بیشتر گزها بی مغز تولید میشد که به حلوا چوبه معروف بود. آن را خشک میکردند و حالت آدامسی داشت.

سخن آخر…

دانستیم که درصد گز بر مبنای میزان مغز بکار رفته در آن تعیین می شود. مغزهای مختلفی در گز استفاده می شود مانند بادام، پسته و مخلوط هر دو. اکنون به پاسخ سوال درصد گز چیست رسیدید.

درصد گذاری گز

با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله شما میتوانید برای خرید انواع گز درجه یک با بسته بندی ها و ترکیبات مختلف از سایت سوهان شیرین کهن عارفی به صورت اینترنتی و آنلاین اقدام کنید و در سریع ترین زمان و مناسب ترین قیمت ممکن این محصول را تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *