باقلوا یک شیرینی ترکیه ای است که در سراسر دنیا مشهور است و طرفداران زیادی دارد، اما این به این معنی نیست که تنها در ترکیه می توانید این شیرینی خوشمزه را میل کنید، باقلوا در بعضی از شهرهای ایران نیز با طعمی فوق العاده تهیه و سرو می شود. پس در ادامه با آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه باقلوا استانبولی با سایت سوهان عارفی همراه باشید.

طرز تهیه باقلوا خانگی

شیرینی باقلوا چیست؟

باقلوا یک شیرینی ترد و سرشار از مغزیجات شیرین و خوشمزه است و انواع مختلف و جذابی دارد. باقلوا شیرینی ترکیه ای شناخته شده و از سوغاتی های این کشور محسوب می شود که حالا شیرینی بین المللی شناخته شده است. باقلوا از شیرینی های لذیذی است که ذائقه ایرانی آن را می پسندد و در ایران نیز یک شیرینی پر طرفدار به حساب می آید و انواع تبریزی، یزدی و قزوینی آن از همه مشهورتر است.

طرز تهیه باقلوا خانگی

طرز تهیه باقلوا در خانه

برای تهیه این شیرینی نیاز است که سه مرحله را طی کنید که ما در اینجا مرحله به مرحله آن را به شما آموزش می دهیم. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد.

شاید براتون مفید باشه : آموزش انواع دسر با خرما

شما می توانید خمیر باقلوا را به صورت آماده تهیه کنید اما دقت کنید خمیر باید مخصوص باقلوا باشد زیرا خمیر یوفکا یا فیلوی غذایی هم وجود دارد که برای باقلوا نباید از آن استفاده کرد. پس اگر قصد ندارید از خمیر آماده برای تهیه باقلوا استفاده نمایید، باید ابتدا با طرز تهیه خمیر باقلوا آشنا شوید.

طرز تهیه خمیر باقلواطرز تهیه باقلوا خانگی

مواد لازم
  • آرد: 4 فنجان
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • شیر ولرم: 1/2 فنجان
  • ماست: 1/2 فنجان
  • بکینگ پودر: 1 قاشق غذا خوری
  • روغن ذرت: 1/2 فنجان
  • نشاسته ذرت: 500گرم
روش تهیه:

ابتدا آرد و بکینگ پودر را مخلوط و 3 تا 4 بار الک ریز کنید تا هوا خورده و سبک شود. آرد را در کاسه ای ریخته و تخم مرغ، شیر، ماست و روغن ذرت را به آن اضافه کنید و مواد را خوب ترکیب کنید و ورز دهید تا خمیری سفت و منسجم به دست آید.

سپس روی کاسه پلاستیک فریزر بیاندازید و اجازه دهید خمیر آماده شده در دمای محیط به مدت 20 تا 30 دقیقه استراحت کند. بعد از آن خمیر را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید و با هر کدام از قسمت ها، 16 توپ کوچک درست کرده و نشاسته ذرت را روی آنها بپاشید.

طرز تهیه مواد میانی باقلوا

مواد لازم
  • پودر پسته: 1 فنجان
  • گردوی خرد شده: 1 فنجان
  • مغز پسته: 1 فنجان
  • پودر دارچین: نصف قاشق چایخوری
  • شکر ریزدانه: نصف فنجان
روش تهیه

ابتدا فر را با دمای 150-200 درجه سانتی گراد گرم کنید، سپس مقداری کره را درون ظرفی ریخته و روی اجاق ذوب کنید و کف حاصل از دوغ موجود در کره را با یک قاشق بگیرید.

مغزیجات انتخاب شده را آسیاب کنید و هنگام آسیاب کردن، مراقب باشید تا مغزها به روغن نیفتند و حالت خمیری و به هم چسبیده پیدا نکنند. برای اینکه دانه ها به هم نچسبند، می توانید به آن پودر قند اضافه کنید. مغزها را با پودر دارچین مخلوط کنید.

حالا خمیرها را با وردنه نازک باز کنید و دور خمیرها را با کمک یک چاقوی تیز ببرید و مرتب کنید. این خمیر باید خیلی نازک شود و آن طرف آن کمی پیدا باشد.

طرز تهیه باقلوا خانگی

روی ده عدد از خمیرهای مستطیل شکل که باز و آماده کرده اید کره آب شده بریزید و با فرچه مخصوص چرب کنید و روی هم بچینید. ترکیب پودر گردو و دارچین را روی خمیر بپاشید.

بیشتر بخوانید : بهترین تولید کننده های سوهان قم

طرز تهیه باقلوا خانگی

سپس ده عدد خمیر دیگر را هم چرب کنید و لایه لایه روی آن ها قرار دهید و خمیرها را با مواد داخل آن رول کنید، یا به همان شکل با چاقو به شکل مستطیل های کوچک برش دهید. خمیرهای آماده شده را روی سینی فر که از قبل چرب کرده اید بچینید و باقی مانده کره آب شده را روی باقلواها بمالید و سینی باقلوا را در فر به مدت 15 دقیقه درون فر قرار دهید.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه حلوای سوهانی

طرز تهیه باقلوا خانگی

طرز تهیه شربت باقلوا

مواد لازم
  • شکر: 2 لیوان
  • آب: 1 لیوان
  • آب لیمو: 1 قاشق غذا خوری
  • چوب دارچین: 1 قطعه
روش تهیه

در یک کاسه کوچک آب و آب لیمو را با شکر و دارچین و کمی پودر میخک (دلبخواه) ترکیب کنید. مواد را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر خوب حل شود و زمانی که اطراف ظرف مروارید مروارید شد، شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه ندهید غلیظ شود. پس از سرد شدن، شربت را روی باقلوا آماده و داغ بریزید. اجازه دهید تا شربت به خورد باقلوا برود و حداقل بعد از 4 ساعت سرو کنید.

طرز تهیه باقلوا خانگی

نکات مهم در تهیه باقلوا

  • شربت اگر داغ باشد باعث خمیر شدن باقلوا می شود.
  • در زمان پخت باقلوا هر 5 دقیقه در فر را باز کنید و باقلوا را چک کنید.
  • برای تهیه باقلوا می توانید از رشته های کنافه هم استفاده نمایید.
  • باقلوا را در ظرف در بسته محکم قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
  • اگر در تهیه خمیر باقلوا تنها از شیر استفاده کنید، در رنگ باقلوا و شیرین تر شدن آن تغییر ایجاد می شود.
  • در تهیه خمیر از ماست استفاده کنید زیرا خمیری که در آن ماست به کار رفته باشد، تردتر می شود.
  • اگر خمیر به دستتان می چسبد، به آن آرد بیشتری اضافه کنید.

خرید سوهان قم، این شیرین خوشمزه از سوهان عارفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *