خواص ها

همه چیز درباره زعفران

همه چیز درباره زعفران

زعفران (saffron) که بعنوان طلای سرخ نیز معروف بوده جزو گرانترین ادویه‌های جهان است. کمیاب بودن این گیاه در جهان و خواص پزشکی آن از دلایل گران بودن زعفران محصوب می شود. همچنین یک محصول کشاورزی است که بخاطر عطر و رنگش بعنوان چاشنی و ادویه‌ مورد استفاده در آشپزی است. با این مقاله همراه باشید تا زعفران را بیشتر بشناسید…

همه چیز درباره زعفران

زعفران چیست؟

اکثر گیاهان از طریق بذر و دانه تکثیر می شوند ولی گیاه زعفران ازطریق پیاز زعفران تکثیر میکند، ارتفاع این گیاه به ۱۰تا۳۰سانتی متر می رسد.. کاشت پیاز زعفران در ابتدا از طریق ایرانیان به سایر کشورها آموزش داده شد. بعد از کاشت پیاز زعفران در خاک، گل بنفش رنگ زعفران از طریق تیج‌های پیاز سر از خاک بیرون می آورند.

بعد از گلدهی، شما با یک گل بنفش با ۶ گلبرگ زیبا مواجه می‌شوید که از ۳ کلاله قرمز رنگ محافظت می‌کنند. این سه کلاله قرمز همان زعفران است. زعفران که به ادویه طلایی نیز معروف است، بیش از ۴هزار سال است که به غذاها رنگ و بوی خاصی می بخشد.

همه چیز درباره زعفران

زعفران علاوه بر طعم و بوی خوبی که به غذا می‌بخشد، وجود دو ماده‌ی کروسین و سافرانال در زعفران به آن خاصیت دارویی می دهد که در صنایع پزشکی نیز از آن استفاده می شود. این گیاه از تیره زنبقیان است. ۹۰درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود.

انواع زعفران

زعفران انواع مختلفی دارد و این تفاوت بستگی به نوع برداشت، جدا سازی(پر کردن) گل زعفران، آب و هوای منطقه و درنهایت کیفیت آن دارد. انواع زعفران را از بالاترین کیفیت معرفی می کنیم..

  1. زعفران سوپر نگینهمه چیز درباره زعفران
  2. زعفران شبه نگین
  3. زعفران نگین
  4. زعفران سرگل
  5. زعفران پوشال
  6. زعفران دسته (دختر پیچ)

زعفران سوپر نگین بهترین و گرانترین نوع زعفران است و زعفران سرگل جزو محبوب ترین انواعی است که به وفور در بازار یافت میشود. زعفرانی که ما بیشتر میشناسیم با گلبرگ های بنفش رنگ است که بعنوان ادویه استفاده میشود.

نوع دیگری از زعفران وجود دارد که بصورت خود رو رشد می کند و بیشتر برگ های آن سفید است. پیاز زعفران کوهی قابل مصرف و خوراکی است.

معرفی ترکیبات زعفران!؟

زعفران دارای ترکیبات مختلفی می باشد که این گیاه فوق العاده و با ارزش را بیش از پیش مشهور کرده است. هر چقدر درصد این ترکیبات بیشتر باشد نشانه کیفیت بیشتر  این ادویه با ارزش است.

  • سافرانال عامل ایجاد عطر و بو در این گیاه است.
  • پیکروسین باعث ایجاد طعم فوق العاده زعفران است.
  • کروسین عامل ایجاد رنگ در زرپران می باشد و عامل پیشگیری از سرطان نیز می باشد.
  • لیکوپن که در ترکیبات گوجه فرنگی هم موجود است.
  • بتاکاروتن ها که این کاروتنوئیدها در ترکیبات هویج نیز موجود است.
  • آگزانتین: پیکروکروسین ها یک نسخه ناقص از زیگزانتین کاروتینوئید هستند که از طریق برش اکسیداتیو تولید می شود.

همه چیز درباره زعفران

 

مهم‌ترین خواص دارویی زعفران

  • ضد افسردگی
  • کاهش دردهمه چیز درباره زعفران
  • جلوگیری از ریزش مو
  • بهبود سلامت تنفسی
  • بهبود سلامت قلبی
  • بهبود سلامت روانی
  • بهبود سلامت پوستی
  • تقویت سیستم گوارشی
  •  افزایش هوش
  • درمان ام اس
  •  موثر در درمان فشار خون و قند خون نیز
  • موثر در بهبود بی نظمی قاعدگی و یا قاعدگی‌های دردناک
  • کنترل و پیش گیری بیماری دیابت
  • درمان نقرس، توسط این گل شدنی است.
  • کمک به بهبود جنسی آقایان
  • دفع سردی معده و شکم درد
  • بهترین سم زدا به علت طبع گرم و خشک
  • کمک به بهبود متابولیسم و منجر به افزایش سوخت و ساز و لاغری
  • بدن با مصرف زیاد غذای سرد، نیاز به تعدیل دارد که زعفران این کار را به خوبی انجام می‌دهد.
  • سردی ممکن است با کهیر خود را نشان دهد که زعفران به درمان آن کمک می‌کند.
  • اختلال خواب، اختلال ادراری و اختلالات حافظه با کمک این گیاه قابل رفع است.

همه چیز درباره زعفران

تشخیص زعفران اصل از تقلبی

از آنجایی که این محصول ارزش بالایی ­دارد گزینه خوبی برای کلاهبرداران است تا دست به تولید زعفران تقلبی بزنند. مهمترین قسمت گیاه کلاله است که خشک می ­شود و برای طعم دادن به غذا استفاده می­شود.

یکی از راه‌های تشخیص اصل بودن زعفران، این است که به دنبال محصولی باشید که برچسب “100% خالص” دارد. این بدان معناست ادویه‌ای که می‌خرید حاوی مواد تقلبی یا رنگ­دهنده نیست. فروشگاه سوهان شیرین کهن عارفی با فروش زعفران اصل در خدمت شماست.

همه چیز درباره زعفران

در واقع زعفران اصل دارای بوی شیرین بوده و طعم شیرین ندارد. پس اگر زعفران شما مزه شیرینی دارد، احتمالا تقلبی است.

نکته

در کنار تمام مزیت‌های زعفران در مورد محدودیت مصرف آن نیز بدانید.

  1. برای مصرف زعفران نباید افراط کرد چرا که مسموم شدن و حتی مرگ در پی دارد.
  2. مصرف بیش از حد (بالاتر از ۵۰ میلی گرم) موجب افزایش گرمی بدن شود و برخی از غدد داخلی بدن مثل کبد را در گیر کند.
  3. مصرف این ماده برای زنان باردار با شرایط خاص توصیه شده است.
  4. مصرف بیش از حد این گیاه می‌تواند موجب سقط جنین در ماه‌های اولیه بارداری شود.

همه چیز درباره زعفران

به منظور خرید سوهان قم می توانید از سایت سوهان عارفی هر محصولی که مد نظرتان می باشد را ثبت سفارش نموده و درب منزل تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *